Var med!

Marlene-Dietrich-Tuxedo

Fotoprojeket är avslutat men du är hjärtligt välkommen att delta i Krogshow-projektet!

Inbjudan

Härmed inbjudes kvinnliga: fotografer, makeup-artister, klädintresserade och inte minst- vackra, kurviga, smala, busiga, lekfulla kvinnor som vill agera ut sin femininitet och sensualism i en trygg miljö under ett antal tillfällen under våren 2015. Amatör eller proffs spelar ingen roll!

Vi deltar utifrån intresse, kunskapsområde och tid. Allt ifrån sömnad till att öva sig i klassisk strutting (att röra sig på scen), utveckla sin scenpersona (Katja Klös? Lolita Longlegs?) Fotograferna diskuterar ljussättning, vinklar och ansvarar sedan för att bilderna kan ställas ut – men får förstås också gärna modella.

Ja, för att utkomsten blir en fotoutställning som dokumenterar arbetet fram till en stor fotosession där hela projektteamet sammanstrålar med kläder, modeller och leker sekelskiftes-primadonna på scen. Bilderna ställs sedan ut på bibliotek i södra Sverige och försäljs om så önskas. Till detta hör denna hemsida som löpande visar projektet.

Vi samarbetar med Folkuniversitetet i Karlskrona

Vi söker Scandinavian Photo Stipendiet 28/2- 2015!

Kontakt: karlskronaburlesk@gmail.com

Genomförande

Ca tre workshops á 4 timmar primärt i Folkuniversitetets lokaler.

  1. Inbjuden Burelesque-expert lär ut historia, scennärvaro och sömnadsråd
  2. Medkänsla, att växa i goda cirklar. Hitta scenpersonlighet. Arbete med kostym
  3. Fotografering (Förhoppningsvis på hyrd scen)

 Grundprinciper – medkänsla och glädje

Skam och känslan av sårbarhet står i vägen för många av oss kvinnor. De kommer från uppväxt, media och egna malande tankar. Genom medkänsla med sig själv och förståelse för hur kultur och tidsanda skapat oss, kan man lära sig att hantera rädslor och andra känslor som hindrar från att leva fullt ut.

Tillsammans skapar vi en trygg miljö där vi tillåts växa och vara de vi innerst inne är. Burleskens lekfullhet och teatraliska uttryck är en hjälp på vägen. Fotografierna blir personliga minnen av den inre resan, och en dokumentation för eftervärlden över hur det kunde vara att vara kvinna i Karlskrona 2015.

Delat ledarskap

Nya tider kräver nya arbetssätt. Den här resan gör vi tillsammans. Du förväntas delta med intresse och engagemang. Gemensamt utforskar vi Burleskens historia, delar kunskap rent praktiskt om framtagandet av kostym, smarta fototricks och snygga modell-moves.

Hur det började

Karlskrona  Burlesk är ett projekt som 2015 initieras av Jannike Nordensson – fotograf, teaterapa, organisationsutvecklare, fil kand psykologi mm. Drömmen om scenen, det feminina uttrycket på egna villkor, längtan efter lek och att tillhöra ett tjejgäng igen har drivit fram en idé om att korsbefrukta allt i en enda stor härlig Burelsk-kompott. 🙂

En tanke på “Var med!”

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: