Fotosession

Äntligen kom den stora dagen! I ett kreativt kaos skapades minnen och bilder för livet! Stort tack till Nathalie Håkansson och Klippoteket Hasslö för all hjälp med hår och smink! ❤

vi
Karlskrona Burlesk Foto: Nathalie Håkansson
Foto: Izza Aronsson
Foto: Izza Aronsson
jannike
Foto: Maj-Lis Svensson

 

Förberedelser

Karlskrona Burlesk
Foto: Maj-Lis Svensson

En oplanerad träff genomfördes förra söndagen hemma hos en av deltagarna. Skratt och diskussioner om vad man ska ha på sig. Några hade redan fått lite snygga grejor med posten som vi testfotade i hemmastudion. Spex och lek!

kjol
Design och foto: Izza Aronsson

Flera av oss är yrkesarbetande mammor, en del med småbarn….det finns inte alltid så mycket varken tid eller pengar att lägga på kostym. Men vi hjälps åt på alla sätt…lånar till varann, ger förslag på smarta lösningar och till och med syr upp kläder som den här fräcka tutun av Izza. Och hon gjorde inte bara en till sig själv utan två till, till burlesk-kompisarna! ❤

Karlskrona Burlesk
Foto: Jannike Nordensson

Karlskrona Burlesk fotoprojekt är så mycket mer än temat och fotografering..vi har bildat ett härligt gäng där idéer sprudlar och på nåt sätt kommer vi att bygga vidare på det vi startat. Burlesk-afterwork á la Melt i Sthlm, krogshow och kanske en Burlesk-kalender där pengarna går till välgörande ändamål? The sky is the limit!

På söndag 10 maj smäller det – 10 sköna modeller och ca 5 fotografer (en del både och) leker i fotostudion….forts följer!

Flow!

Jannike Nordensson
Foto: Carolina Risberg-Hansson

Andra tillfället och vi är på banan!
Jannike talade om sårbarhet, skam och självmedkänsla som hjälpande förhållningssätt i livet.

Foto: Carolina Risberg-Hansson

Sen satte vi fart och skapade burlesk-accessoarer så det sjöng om det, långt över utsatt tid. Handens arbete, samtal, kreativitet och gemensamt mål… det är gött att vara människa!

Karlskrona Burlesk
Foto: Jannike Nordensson

Vi är på gång!

burlesk.jpg
Foto: Izza Aronsson

I lördags körde vi igång!
Underbara dansläraren Cristian berättade historien om burlesk och visade bilder från olika epoker.

Sen blev det att ge sig upp på dansgolvet! Vi dansade till några berömda nummer från musikalen Chicago och filmen Burlesque. Tänk att det finns muskler i kroppen man inte visste fanns 😉

 

fjäder
Foto: Izza Aronsson

Dagen avslutades med att för-dyka ner i nästa veckas pysselbag. Jennifer hade med sig fjäderdiadem, paljettklänningar och annat smått och gott en flicka behöver för att känna sig riktigt glad.

Workshopdatum

Dirty-Martini-Burlesque-DancerPlatser kvar!

Kostnad 300kr…kan bli några kronor till för fotoutskrifter.

18/4 Burlesque i kroppen kl 12-15

Dansläraren Cristian Alexandru kommer och berättar om Burelesquen och lär oss enkla moves. Medtag paraply/ käpp….stolar till stoldans finnes 🙂

26/4 Självbild, medkänsla och musik kl 10-13

Självmedkänsla är ett ganska nytt begrepp inom den positiva psykologin. Genom att förstå och använda sig av de tre delkomponenterna av sjävmedkänsla:

  • att vara snäll mot sig själv (motsats – självkritik),
  • allmänmänsklighet – att vara människa är att lida i perioder, vi delar det. (motsats- isolering)
  • mindfulness- medveten närvaro (motsats: grubblerier, oro)

kan man få en bättre livskvalitet och ett rikare liv.

Musikens kraft är väldokumenterad. Genom att sjunga djupandas vi tex naturligt, endorfiner frigörs och körsång – att sjunga tillsammans är rena glädjepillret. Meditation i all ära, men genom kroppskontakt och toner blir vi lätt och naturligt lugna och närvarande i livet. 🙂

Denna andra workshop syftar till att hitta den inre styrkan och att acceptera och tycka om oss själva som vi är genom musik och kreativitet. Det handlar också om att vi som kvinnor i olika åldrar, med olika livsresor hittar stöd och kraft i varandra. 🙂 (Ansvarig ledare: Jannike Nordensson, fil kand psykologi med inriktning medkänsla)

Pysselverkstad scenkostym

Medtag eget material eller häng på vår pyssel-drottning Jennifer!

Jennifers erbjudande:

– material (fjädrar, pärlor, diadem, hårklämmor, blingbling, glitter plastblommor, lim, ståltråd, trix&fix tyll-bitar och vad mer jag kan gräva fram)
– inspirations-material och tips om idéer
– hjälp med det  behärskar. Jag är en pyssel-dam ut i fingerspetsarna, fråga mig och jag kan förhoppningsvis lösa det. Har erfarenhet att göra mycket hår-asseccoarer och smycken.

Du i din tur erbjuder:
– 100 kr (gärna kontant)
– pysselglada händer!

 Fotosession – datum inte klart men maj

Då leker vi framför kameran i våra vackra kostymer under ledning av ett par skickliga tjejfotografer! Både för modeller och fotografer!

Obs! Du sätter gränsen för hur mycket du vill utmana dig själv klädmässigt och bestämmer också vilka bilder som ska ingå i den fotoutställning som sedan följer! Självmedkänsla handlar om att vara snäll med sig själv ❤